1 Nisan 2018 Pazar

Sanal Gerçeklik


Son yıllarda ismi oldukça yayılan ve neredeyse tüm teknoloji devlerinin katkıda bulunduğu teknoloji, sanal gerçeklik, otoriteler tarafından bilgisayarın icadından sonraki en büyük milat olarak kabul ediliyor. Sanal gerçeklik, çoğunlukla gözlük olarak tasarlanan bir aparat yardımıyla interaktif olarak yaratılan evrenin içinde olmamızı ve dilediğimizce hareket etmemizi sağlıyor. Oyunlarda, filmlerde ve hatta eğitim alanında kullanılmaya başlanan sanal gerçekliğin, birkaç yıl içinde tüm gündelik alanlarda yaygınlaşıp bilgisayar gibi her evde olması planlanıyor.

Sanal gerçeklik fikri yeni bir proje değil. Uzun yıllar önceki bilim kurgu filmlerinin ana temalarını da süslemiş olan sanal gerçeklik tasarısı, insanlığın son zamanlarda ulaştığı en büyük dönüm noktalarından biri olabilir. Bazı otoriteler projeden beklentilerin kısa vadede sınırlı tutulması gerektiği konusunda uyarılar yapsa da, sanal gerçeklik fikri yıllar geçtikçe günlük hayatımızın tamamını kapsayacakmış gibi gözüküyor. Nitekim henüz şimdiden dahi tüm sistemlerini sanal gerçeklik üzerine kurmuş olan birçok firma ve proje var.
Piyasaya çıkan sanal gerçeklik araçları henüz prototip olarak kabul edilebileceğinden, fiyatları da diğer ülkelerde normal olarak herkesin rahatlıkla karşılayabileceği ölçütte değil. Özellikle Türkiye’de sanal gerçeklik gözlüğü satın almak, neredeyse iki oyun konsolunun ücretine denk düşebiliyor. Bu yüzden eğer yurtdışından alışveriş yapmayı düşünüyorsanız ya da herhangi bir teknoloji fuarına katılma planınız var ise; sanal gerçeklik tecrübesinin yaşamadan geri dönmemenizi kesinlikle öneririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder